Istanbul - Nova godina

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan 29.12.2018. NIŠ
Polazak oko 19:00 časova iz Niša sa parkinga kod Tempa (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Bugarsku prema Istanbulu.

2. dan 30.12.2018. ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u popodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Zlatni rog, Galata most, centar grada - Taksim, deo grada Bešiktaš... Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan 31.12.2018. ISTANBUL – KAPALI ČARŠIJA– DOČEK NOVE GODINE
Doručak.Fakultativni obilazak najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekada najveća crkva sveta, Topkapi dvorac – sedište osmanske imperije... Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti ili individualni odlazak u Kapali čaršiju, trgovački centar sa preko 5000 radnji. U večernjim časovima, fakultativni odlazak na Novogodišnje svečano krstarenje Bosforom , ili individualni odlazak na neki od trgova I čekanje Nove godine uz vatromet. Noćenje.

4. dan 01.01.2019. ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM – DOLMABAHČE PALATA -PATRIJARŠIJA
Doručak. Slobodno vreme . Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka
kula...).Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj partijaršiji.Fakultativno odlazak u nacionalni restoran , repriza Nove godine uz večeru i muziku uživo. Noćenje.

5. dan 02.01.2019. ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Bugarsku prema Srbiji.

6. dan 03.01.2019. NIŠ Dolazak u Niš u prepodnevnim časovima.

CENA ARANŽMANA: HOTEL 1/2 I 1/3 Doplata za 1/1
The Merreto Hotel laleli 3* 129 eur 18 eur
Otel Martinenz 3* 139 eur 20 eur
Htl. Grand Asiyan 4* 149 eur 22 eur
Htl.Old City 5* 210 eur 120 eur
legenda:

CENA ARANŽMANA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ / TROKREVETNOJ SOBI, 3 NOĆENJA NA BAZI NOĆENJA SA DORUČKOM

U CENU JE URAČUNATO:
Autobuski prevoz
▪ smeštaj u Istanbulu u starom delu grada u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom
▪ usluge lokalnog vodiča u Istanbulu prema programu
▪ razgledanja prema programu
▪ troškovi organizacije i usluge pratioca puta

U CENU NIJE URAČUNATO:
▪ Polisa međunarodnog putnog i zdravstvenog osigranja,
▪ Fakultativni izleti :
▪ Aja Sofija, Plava Džamija, Hipodrom, Topkapi palata – 40€ (cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča)
▪ krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske patrijaršije – 20€ (cena obuhvata vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča)
▪ Obilazak Dolmabahče palate -30€ (cena obuhvata ulaznicu u palate i razgled sa vodičem na srpskom jeziku)
▪ Doček Nove godine-krstarenje Bosforom :
▪ Brod novogodišnje krstarenje -80 eur (cena obuhvata neograničenu količinu hrane i pica tokom krstarenja uz bogati muzički, zabavni program)
▪ Tursko veče 01.01.nacionalni restoran – repriza nove godine – 40 € (domaće piće,večera, muzika uživo)
▪ individualne posete, ulaznice za individualna razgledanja, karte za gradski prevoz
▪ doplata za polazak iz drugih gradova :
▪ Leskovac 10 eur ,Kruševac 15 eur , Beograd 25 eur

Način plaćanja: Cena aranžmana se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intesa,na dan uplate:
- gotovinski – avans od 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre polaska - čekovima građana do 6 mesečnih rata - platnim karticama (Master, Viza, American Express, Maestro i Dina), - faktoring: 30% na ime rezervacije, ostatak odloženo bez kamate kreditnim karticama Banka
Intesa do 6 jednakih mesečnih rata - preko računa Napomene: Neophodan broj putnika za realizaciju aranžmana je 35 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza ili korekcije cene i o tome će obavestiti putnike najmanje 7 dana pre početka aranžmana. Prilikom rezervacije ili uplate aranžmana, putnici su u obavezi da dostave kopiju prve stranice važećeg pasoša.

Opis hotela:

Hotel Old City 5*Ovaj luksuzni hotel je smešten u Istanbulu, na 400 metara od Kapali čaršije. U ponudi ima spa centar, bazen u zatvorenom i teretanu. Osim toga, nudi besplatan privatni parking. Besplatan WiFi je dostupan u celom objektu.Elegantno uređene sobe hotela Istanbul Old City, koji ima 5 zvezdica, poseduju TV sa satelitskim kanalima, aparat za čaj/kafu i sopstveno kupatilo sa luksuznim toaletnim priborom. Pojedine sobe imaju flat-screen TV i prostran deo za sedenje.Bogat doručak na bazi švedskog stola služi se u jutarnjim časovima u restoranu Lale. U večernjim časovima možete uživati u gurmanskom meniju sa jelima internacionalne kuhinje.Gostima su na raspolaganju spa centar sa raznovrsnim kozmetičkim tretmanima i teretana sa kardiovaskularnom opremom.Aja Sofija i Železnička stanica Sirkeči udaljene su 3 km od hotela. Aerodrom Ataturk je udaljen 18 km od objekta, a usluga aerodromskog prevoza je dostupna na zahtev i uz doplatu.

Hotel Grand Asiyan 4* http://www.hotelgrandasiyan.com/Nedavno renovirani hotel Grand Asiyan u ponudi ima elegantan smeštaj, a nalazi se u četvrti Laleli, na samo 15 minuta šetnje od istorijskog Sultanahmeta u Istanbulu. U ponudi ima zatvoreni bazen i tradicionalni hamam.Sobe u hotelu Grand Asiyan opremljene su otmenim nameštajem i modernim flat-screen TV-ima sa kablovskim kanalima. Gostima je takođe na raspolaganju besplatan bežični internet. Sve sobe su klimatizovane i sadrže sopstveno kupatilo sa kadom ili tušem.U hotelskom restoranu možete uživati u spoju tradicionalnih turskih i kontinentalnih jela. U opuštenom ambijentu bara u foajeu služe se bezalkoholna i domaća alkoholna pića.Smešten na 200 metara od tramvajske linije T1, hotel Grand Asiyan udaljen je 10 minuta vožnje od čuvene Aja Sofije i rezidencije sultana, Palate Topkapi. Sa obližnje stanice metroa Aksaraj možete direktno stići do Međunarodnog aerodroma Ataturk. Destinacija Fatih je odličan izbor za putnike koje zanimaju spomenici, arhitektura i istorijski lokaliteti.

Otel Martinenz 3*http Hotel Martinenz http://www.otelmartinenz.com/ nalazi se u Istanbulu na par minuta od istorijskih znamenitosti. U ponudi ima krovnu terasu sa divnim pogledom na Istanbul i Mramorno more. Gostima su na raspolaganju udobne smeštajne jedinice i besplatan WiFi. Besplatni kolačići i čaj služe se svakodnevno od 15:00 do 16:00. Hotel Martinenz se nalazi u četvrti Laleli i odlično je povezan linijama gradskog prevoza, što vam omogućava da lako dođete do svih delova Istanbula. Možete se opustiti u udobnim klimatizovanim sobama i gledati TV sa satelitskim kanalima. Elektronsku poštu možete proveriti koristeći besplatan WiFi u zajedničkim prostorijama hotela Martinenz. U večernjim časovima možete uživati u jelima turske kuhinje koja se služe u prijatnom restoranu Martinenz Terrace. Možete uživati u predivnom pogledu na Istanbul uz svoje omiljeno piće.Istorijska Kapali čaršija nalazi se na pešačkoj udaljenosti od hotela. Palata Topkapi i Plava džamija udaljene su 5 minuta vožnje. Trg Taksim nalazi se na 5,5 km, a Aja Sofija na 3,3 km od objekta.

Hotel Meretto LALELİ nalazi se u Istanbulu, na 900 metara od bolnice Haseki http://themerettohotel.com/laleli/ Eğitim ve Araştırma Hastanesi i nudi sobe sa besplatnom WiFi mrežom. Ovaj objekat je smešten u blizini znamenitosti poput Sulejmanove džamije i uključuje terasu. Objekat se nalazi u četvrti Fatih, na 1,2 km od Kapali čaršije (Grand Bazaar).Sve sobe sadrže radni sto, flat-screen TV i električno kuvalo. Pojedine smeštajne jedinice uključuju balkon, a neke nude pogled na grad. Sobe u hotelu Meretto LALELİ nude prostor za sedenje.U hotelu se služi vegetarijanski doručak ili doručak na bazi švedskog stola. Restoran u okviru objekta specijalizovan je za jela turske kuhinje.Osoblje recepcije vam je uvek na raspolaganju.Konstantinov stub se nalazi na 1,4 km od hotela Meretto LALELİ. Najbliži aerodrom je Aerodrom Ataturk u Istanbulu, udaljen 12 km. Destinacija Fatih je odličan izbor za putnike koje zanimaju spomenici, arhitektura i istorijski lokaliteti.Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deo destinacije Istanbul.Ovaj objekat takođe ima jednu od najboljih lokacija u İstanbulu!

Opšte napomene: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako na polasku, tako i u toku trajanja aranžmana i boravka na destinaciji. Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče...) već je to u isključivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se u ovom slučaju treba odmah obratiti. U slučaju eventualne štete koju putnik učini u smeštajnoj jedinici ili objektu dužan je nadoknaditi lično na licu mesta. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Preporučuje se putnicima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak, međunarodno putno osiguranje, potvrde o smeštaju ...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu. U slučaju štrajka, blokade na putevima i drugih nepredviđenih okolnosti na koje organizator putovanja ne može uticati, organizator zadržava pravo promene rute putovanja kao i izmene redosleda sadržaja u programu. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa i cena dobijenih od strane hotelijera, u odnosu na dan izlaska programa – cena aranžmana je podložna promeni i pre isteka datuma važenja cenovnika.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slučaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbeđuju: 1. troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potraživanja uplaćenih sredstava Putnika u slučaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Opštim uslovima putovanja, 4. Potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja i za slučaj; B) naknade štete obezbeđuje naknada štete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i Programom putovanja: 1. za potraživanje uplaćenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turističkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu Ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih Programom putovanja. Period pokrića Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredište. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj M0023/2018 od 10.01.2018. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 30000005281, datum izdavanja garancije16.01.2018.godine , koja važi od 25.01.2018. do 25.01.2019. Akcionarskog društva za osiguranje „Milenijum osiguranje”, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja,kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: [email protected] (Putnik svoja prava za naknadu štete ostvaruje na osnovu pravosnanžne i izvršne sudske presude, odnosno, odluke Arbitražnog suda ili drugog vansudskog rešenja potrošačkog spora, u skladu sa ovim Opštim uslovima i Opštim uslovima YUTE.)
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Agencije MONDORAMA DOO

Cenovnik br.1od 29.10.2018. Organizator putovanja MONDORAMA doo Nis Licenca OTP 290/2010 od APR R Srbije od 17.02.2010. Mondorama d.o.o.
PC Dusanov bazar lok. 216, 18000 Nis, Srbija, Maticni broj 07929552, PIB:101532109, Raiffeisen banka: 265-4020310000058-19, 018/257109, 018/512112, fax:018/523 400 P.J. Mondorama doo – Obrenovićeva 25 / I – 18000 Niš tel. 018 259500, 259501// e-mail: [email protected]

Cenovnik od 07.11.2018

DOWNLOAD PDF