Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Prevoz
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Datumi polazaka za 2020. godinu: 21.06, 19.07, 16.08, 20.09, 18.10, 22.11. 

Cena:  2.490 RSD 
Redovna cena: 2.790 RSD

Cena za penzionere: 2.290 RSD
Cena za decu do 14 godina: 2.000 RSD

Uključeno u cenu
- Prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (u zavisnosti od broja prijavljenih putnika)
- Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanje ture
- Ulaznica za vizitorski centar Golubačke tvrđave (450 RSD po osobi)
- Ulaznica za obilazak Ramske tvrđave (150 RSD po osobi)
- Ulaznica za arheološki lokalitet Lederata (150 RSD po osobi)
- Prelazak skelom preko Dunava
- Troškovi organizacije putovanja 

Nije uključeno u cenu
- Ručak na Srebrnom jezeru
- Piće tokom ručka
- Vožnja brodićem (odrasli 900 RSD, deca 450 RSD)
- Individualni troškovi

Polazak iz Novog Sada u 7 časova, a iz Beograda u 8:30h.

Nakon otprilike 2 sata vožnje, dolazimo do prvog odredišta - poseta manastiru Tumane, koji se nalazi u podnožju golubačkih planina, okružen šumom, na levoj obali Tumanske reke, što samoj svetinji daje posebnu lepotu. Osnovan u drugoj polovini XIV veka, kao zadužbina kosovskog junaka Miloša Obilića. U njemu se kao najveća svetinja čuvaju mošti Svetog Zosima Tumanskog, Sinaita čudotvorca. 

Nakon posete, nastavljamo put do Golubačke tvrđave, predivnog utvrđenja sagrađenog u XVI veku koja je tokom svoje istorije pripadala Srbima, Mađarima, Turcima i Austrijancima, tj. svima onima koji su vladali ovim prostorom. Opciona vožnja brodićem.  Odlazimo u obilazak arheološkog nalazišta Lederata. Ovaj rimski kastel je podignut krajem I veka p.n.e., a njeni ostaci se nalaze na stenovitom platou na desnoj obali Dunava i spada u kategoriju spomenika kulture od velikog značaja. Njena osnovna funkcija je bila zaštita prelaza preko reke, a pretpostavlja se da je jedan deo Trajanovih trupa ovde prešao preko pontonskog mosta na neprijateljsku teritoriju. 

Sledi nam vožnja do Srebrnog jezera na kojem ćemo imati mogućnost predaha i ručka,a potpom idemo u posetu Ramskoj tvrđavi, najstarijem atriljerijskom utvrđenju u Srbiji. Nema pouzdanih podataka o vremenu njenog nastanka, ali se prvi put pominje u XII veku, kao mesto u čijoj blizini su se sukobile vizantijska i mađarska vojska. Za ovu tvrđavu otimali su se Ugri, Vizantijci i Turci. Ova tvrđava je rekonstruisana i renovirana 2019. godine,a u toku obilaska ćete čuti priču o njenom nastanku i važnosti koju je imala za Otomansku imperiju. Sledi nam prelazak skleom preko Dunava i povratak za Beograd i Novi Sad preko Deliblatske peščare, najveće evropske kontinentalne peščare sa blizu 35 hiljada hektara površine. 

Povratak u kasnim večernjim časovima.

Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa najkasnije 5 dana pred početak ture. 

MGLN

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 300/2020 . Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Albanija 2021

Letujte u Albaniji po super povoljnim cenama

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane