Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ELBASAN – BERAT – SARANDA – KRF –BUTRINT – KSAMIL – PLAVO OKO – ĐIROKASTRA – SKADAR
Termin putovanja: 28.04-03.05.2022 
6 dana / 4 noćenja 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI 
Cena aranžmana 230€ 

Specijalna ponuda za  rezervacije do 11.02.2022 i  uplatu do polaska 210€ 

Doplata za polaske iz Beograda, Smedereva (Motel Kolari), Požarevca (naplatna rampa)-20 eura, Jagodina (BS "Lukoil” na autoputu), Ćuprija (Motel  Ravanica), Paraćin (Restoran Tito), Pojate (Motel Evropa) – 10 eura, Aleksinac (BS Jugopetrol), Niš (Lukoil pumpa kod Tempa) – bez doplate 

U cenu aranžmana je uključeno: 
- Smeštaj u dvokrevetnoj sobi u Sarandi, htl 4*, na bazi 3 polupansiona 
- Smeštaj u dvokrevetnoj sobi u Skadru, htl 4*, na bazi 1 noćenja sa doručkom 
- Prevoz na navedenoj relaciji 
- Pratilac grupe, 
- Lokalni vodič na razgledima i izletima, 
- Razgledi po programu 
- Ulaznice za lokalitete predviđene obilaskom, po programu 

U cenu aranžmana nije uključeno:
- Putno zdravstveno osiguranje, 
- Boravišna taksa 1 euro dnevno po osobi ( plaćanje u agenciji) 
- Individualni troškovi 

Fakultativni izleti: 
- Krf - 45 eura, 
- Butrint i Ksamil(sa uključenim ulaznicama)- 20 eura,  • Tvrđava u Skadru -10 eura.  
- Albansko veče u Skadru- 20 eura  

PAKET IZLETA  
(Krf, Butrint i Ksamil,  Tvrđava u Skadru) -  60Eur 

Fakultativne izlete najaviti pri rezervaciji aranžmana ( Za realizaciju je potrebno minimum 15 putnika) Doplate i popusti: 
- Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 60 eura 
- Popust za treću odraslu osobu 15 eura- na upit 
1. Dan 28/29.04.2022. BEOGRAD - NIŠ - ELBASAN - BERAT - SARANDA 
Polazak iz Beograda oko 22h, iz Niša sa parkinga kod Merkatora oko 01.00h. Vožnja preko Kosova do Albanije sa kraćim  usputnim pauzama. Dolazak u Elbasan, koji je jedan od najvažnijih gradova centralne Albanije sa oko 140.000 stanovnika  i nalazi se oko 50 km južno od Tirane. Razgledanje grada. Glavna turistička znamenitost i obeležje ovog grada su ostaci  tvrđave Kaljaje unutar koje se nalazi Carska džamija, osnovana 1492. godine i važi za najstariju islamsku svetinju Albanije,  pravoslavnu crkvu posvećenu presvetoj Bogorodici i vizantijsku crkvu. Unutar zidina tvrđave se nalaze brojne  tradicionalne kuće i građevine, kao i tursko kupatilo takozvani hamam iz 16. veka. Nastavak puta za Berat. Grad Berat je  deo UNESCO svetske baštine i poznat je kao muzej na otvorenom koji na najbolji način oslikava istoriju Albanije. Grad je  poznat i po utvrđenju starom više od 2500 godina unutar koga i dan danas žive građani Berata, dok se pored samog  dvorca nalaze čuvene kuće koje podsećaju kao da stoje jedna na drugu. Zbog ovakvih pejzaža grad Berat često nazivaju i  “Grad hiljada prozora”. Naziv grada Berat preveden na Balkanske jezike znači „beo grad“. Nastavak puta za Sarandu.  Ime grada potiče od „Sarandi“ – imena starohrišćanskog manastira posvećenog „Santi Kuaranta“ (Četrdeset svetih  mučenika). Sagrađena je na ruševinama antičkog grada Onhesmosa. SARANDA je živopisno mesto ušuškano između mora  i visokih planina u zaleđu. Čuvena je po dobrom noćnom provodu, lepim peščanim plažama i prozirno čistom tirkiznom  moru. Kao i u ostalim primorskim mestima i u Sarandi ćete moći da uživate u restoranima nacionalne i mediteranske kuhinje, koji se nalaze duž plaza. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Večera. Noćenje. 

2. Dan 30.04.2022. SARANDA - KRF - SARANDA 
Doručak. Fakultativni odlazak na Krf. Obilazak Krfa i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Krf je prelep antički grad,  a ujedno i glavni grad istoimenog ostrva koji potiče iz VIII veka pre nove ere. Posetiocima pruža jedinstven i nezaboravan  doživljaj. Poput slike koju su slikali umetnici različitih kultura, od Vizantijaca, Venecijanaca, pa sve do Francuza i Engleza  kojima je pripadao kroz istoriju, Krf se menjao i primao nova obeležja i izgled. Povratak u popodnevnim časovima. Večera.  Noćenje. 

3. dan 01.05.2022. SARANDA – BUTRINT – KSAMIL - SARANDA 
Doručak. Fakultativni poludnevni izlet za Butrint i Ksamil. BUTRINT je izlet za ljubitelje istorije i arheologije. Lokalitet je  na samo 18 km od Sarande i star je oko 2500 godina. Pod zaštitom je UNESCO-a, i jedan je od najznačajnih lokaliteta u  Albaniji.Tu se nalazi jedna od najstarijih krstionica iz ranohrišćanskog perioda, velika bazilika, teatar i venecijansko  utvrđenje. Put nastavljamo ka KSAMILU, jednom od letovališta sa najlepšim plažama. Po povratku u Sarandu obilazak  tvrđave i slobodno vreme za individualne aktivnosti….. Večera. Noćenje. 

4. dan 02.05.2022. SARANDA - PLAVO OKO - ĐIROKASTRA -SKADAR 
Doručak. U 10.00h napuštanje hotela i odlazak do Nacionalnog parka PLAVO OKO, živopisnog spomenika prirode koga  čine 18 izvora koja izviru iz kraškog tla stvarajuči jedinstveno lep prizor. Prošetaćemo šumskom stazom do izvora kristalno čiste vode koja brzinom od 900m3/min, kulja iz otvora u zemlji. Nastavak vožnje do starog grada ĐIROKASTRA koji je pod  zaštitom UNESCO-a. Videćemo srednjovekovnu tvrđavu, koja natkriljuje pitoreskni gradić uskih, strmih ulica i dolinu pod  njim. Prošetaćemo do Etnografskog muzeja, koji se nalazi u rodnoj kući bivšeg albanskog diktatora, Envera Hodže, ali  muzej nije posvećen njemu, već životu u Đirokastru. U ovom mestu se nalazi i rodna kuća čuvenog albanskog pisca, Ismaila  Kadarea. Nakon kraćeg slobodnog vremena nastavak puta prema Skadru. Dolazak u Skadar, panoramsko razgledanje  grada. Skadar je bio srpska prestonica od 470. do 1171. godine o čemu svedoče ostaci Srpske pravoslavne crkve Svetog  Stefana. Skadar danas ima 50.000 stanovnika i razvija se u trgovački centar sa oko 2500 radnjica i 80 zanatskih struka. 
Zadržao je karakteristike nekadašnjeg izgleda sa uskim ulicama, visokih kamenih zidova na obe strane i visokim kapijama.  Na glavnoj ulici u Skadru su dvospratne kuće, svetlih fasada, čiji je drugi sprat lepo ukrašen i drugačiji od prvog. Smeštaj  u hotel. Fakultativno: Albansko veče. Noćenje. 

5. Dan 03.05.2022. SKADAR - BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje hotela u 10.00h . Fakultativni obilazak grada “Skadar na Bojani” koju su zidala tri brata srpske  vlastelinske porodice Mrnjavčevića, Vukašin, Uglješa i Gojko, koja dominira gradom i jedna je od najvažnijih spomenika  Albanije. Tvrđava je sagrađena na uzvišenju spajanja reka Buje, Bojane, Drima i Kiri, ovalnog je oblika i zauzima površinu  od 6 ha, sa čijeg se vrha pruža veličanstven pogled. Gradnja tvrđave je povezana sa legendom gde su braća Mrnjavčević  koji su bili zaduženi za gradnju tvrđave primećivali da je njihov rad tokom noći bivao uništen. Dobili su savet od vile da  tokom noći postave nekog živog na zidove, da bi smirio đavole koji urušavaju gradnju. Braća su odlučila da žrtvuju jednu  od snaja koja dođe sutradan da im donese ručak. Dva starija brata su upozorila svoje žene, tako da je Gojkinica, žena  najmlađeg brata bila žrtvovana. Ona je pristala, ali je tražila da izgrade mali otvor u zidu kako bi mogla da doji svog malog  sina. Gojkinicina česma, pravi otvor iz koga izvire voda se i danas vidi na ulaznoj kapiji skadarske tvrđave. Nakon obilaska,  polazak za Niš. Vožnja preko Kosova sa pauzama prema potrebi. Dolazak u Beograd u večernjim satima. 

Plaćanje u dinarima po srednjem kursu NBS: 
- Gotovinski: 30 % prilikom rezervacije, ostatak do polaska 
- Čekovima građana u 6 jednakih mesečnih rata 
- 30% prilikom rezervacije, ostatak putem admininistrativne zabrane na 6 jednake mesečne rate ⮚ Platnim debitnim I kreditnim karticama

MOND

Organizator putovanja: Turistička agencija sa Licencom OTP 505/2020 kategorija licence A10. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Top ponude

Preporučujemo Vam ove aranžmane